Lahden Pelicansin kärkihyökkääjät kulkevat työmatkansa uusiutuvalla biokaasulla

Lahden Pelicans vähentää toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä biokaasun avulla. Biokaasulla kulkeminen tukee joukkueen tavoitetta olla maailman ensimmäinen hiilineutraali urheiluorganisaatio. Pelicans on ottanut syksyn aikana käyttöönsä viisi kaasuautoa joukkueen pelaajille ja henkilökunnalle.

Jääkiekkojoukkue Pelicans on ottanut tavoitteekseen olla maailman ensimmäinen hiilineutraali urheiluorganisaatio. Osana ”Hiilineutraali Pelicans” -ohjelmaa joukkue on ottanut pelaajien ja henkilökunnan käyttöön täysin uusiutuvalla biokaasulla kulkevat SEAT Leon ja Volkswagen Golf -kaasuautot.

”Ilmastonmuutos on tosiasia ja meidän jokaisen tulee tehdä töitä sen hillitsemiseksi. Yhden ihmisen keinot ovat rajalliset, mutta pyrimme omalla toiminnallamme ja esimerkillämme edesauttamaan tärkeää asiaa”, kertoo Pelicansin hyökkääjä Antti Tyrväinen

Biokaasulla ajaminen on helppo tapa lisätä ympäristöystävällisempiä valintoja arkeen sekä vähentää liikenteestä syntyviä päästöjä. Biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti muun muassa kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä sekä yhteiskunnan jätevesilietteistä. Biokaasun liikennekäytöllä voidaan vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. 

Kaasun tankkaamisen vaivattomuus ja kustannustehokkuus on yllättänyt Pelicansin pelaajat iloisesti.

”Kaasuautolla ajaminen ei eroa paljoa bensiiniautolla ajamisesta – ainoastaan polttoaineen tankkaukseen menee vähemmän rahaa. Olen ollut oikein tyytyväinen uuteen kulkuvälineeseeni”, summaa hyökkääjä Juhamatti Aaltonen

Matkalla hiilineutraaliksi joukkueeksi

Pelicans ilmoitti vuoden 2019 alussa tavoitteestaan hillitä toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä.  

”Hiilineutraalisuus on meille tärkeä hanke. Monesti ilmastokeskustelussa kuulee puhuttavan siitä, kuinka suomalaisten toiminnalla ei ole isossa kuvassa merkitystä. Näin ei kuulu ajatella, koska jokainen voi toiminnallaan hillitä ilmastonmuutosta. Meille on tärkeää toimia tässä asiassa esimerkkinä”, toteaa Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu. ”On hienoa saada juuri Gasum kumppaniksemme, sillä Gasumin toiminta luo konkreettisia ratkaisuja hiilineutraaliuden edistämiseksi.” 

Gasum kasvattaa määrätietoisesti kaasutankkausasemaverkostoaan, jotta ympäristöystävällisten valintojen tekeminen olisi tulevaisuudessa entistä helpompaa. Tällä hetkellä kaasutankkausasemia löytyy lähes jokaisen Liigajoukkueen kotipaikkakunnalta. 

”On hienoa huomata, kuinka ympäristötavoitteet ovat pikkuhiljaa tulleet keskeiseksi osaksi myös urheiluseurojen toimintaa. Gasumin ja Pelicansin yhteistyö on taas yksi askel kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa – sekä tietysti hiilineutraalia Pelicansia. Lahden alueella on kaksi kaasutankkausasemaa palvelemassa liikennekaasun kasvanutta kysyntää ja kaupungissa on toiminut vuodesta 2014 lähtien biokaasulaitos mahdollistaen paikallisen kiertotalouden ja polttoaineen tuottamisen biohajoavista jätteistä”, kertoo Gasumin liikenneyksikön Business Manager Heidi Kuoppala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *