SEAT esittelee täyssähköisen Mii Electricin ”SEAT on Tour”-kiertueella

SEAT starttaa ensimmäiselle ”SEAT on Tour” kiertueelle kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja ensiesittelee samalla SEATin ensimmäisen täyssähköauton – Mii Electricin. ”SEAT on Tour” -kiertueella viimeisimmät malliuutuudet kiertävät Euroopan kaupunkeja ”Created in Barcelona” -hengessä.

SEAT on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista automerkeistä ja sen asiakaskunta on keskimäärin 10 vuotta nuorempaa kuin muiden automerkkien asiakkaat. Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana SEATeja myytiin 202 600 kappaletta, joka on uusi myyntiennätys. SEATin mallistosta 80 % viedään ulkomaille, 80 maahan ympäri maailman.

Kiertueen ensimmäistä pysäkkiä, Osloa, pidetään Euroopan sähköautojen pääkaupunkina, joten se on oivallinen kaupunki ensiesitellä uusi Mii Electric. Uusi täyssähköinen malli saapuu markkinoille loppuvuodesta 2019 ja tulee olemaan yksi markkinoiden edullisimmista täyssähköautoista. SEAT Mii Electricin ennakkomyynti alkaa syyskuussa.

SEAT tuo Osloon Mii Electricin lisäksi SEAT Minimó -konseptiauton, jossa yhdistyvät auton mukavuus ja turvallisuus sekä moottoripyörän ketteryys. SEAT on sitoutunut kaupunkiliikenteen kehittämiseen sekä helpon liikkuvuuden edistämiseen, ja SEAT Minimó -konseptiauto tukee tätä strategiaa.

SEAT toimii Volkswagen-konsernin kaupunkiliikkumisstrategian edelläkävijänä, josta esimerkkeinä toimivat jo esitelty SEGWAY:n kanssa yhteistyössä tehty SEAT eXS KickScooter -sähköpotkulauta sekä SEAT Minimó -konseptiauto.

Uutuuksien rivistön täydentää SEAT el-Born, SEATin ensimmäinen täyssähköauto, joka tulee käyttämään Volkswagen-konsernin MEB-alustarakennetta, ja on toinen kyseiselle alustalle rakennettava konsernimalli.

Lavalla nähdään myös CUPRA Formentor, ladattava hybridi, joka lanseerataan vuonna 2020. CUPRAn myynti tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana oli 82,3 % enemmän edellisen vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna, saavuttaen 7 900 toimitetun auton rajan. 

”SEAT on Tour” jatkaa Oslon jälkeen Liverpooliin, jossa nähtävillä on myös klassikkoautoja. Frankfurtin autonäyttelyn jälkeen suunnataan Pariisiin ja Milanoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *