Uusi Ford Kuga Graphite Tech Edition -erikoismalli

Ford Kuga -mallisto kasvaa näyttävällä ja erittäin hyvin varustellulla uudella Kuga Graphite Tech Edition -erikoismallilla, joka on ensimmäinen ja ainoa Kuga-malli, johon on saatavana Fordin näyttävä Grey Matter -ulkoväri. Lisäksi siinä on vakiona SUV-mallien kysytyimmät kuljettajaa avustavat järjestelmät.

Suomessa erikoismalli on saatavana Kuga Ladattavana hybridinä (PHEV), joka on ollut Euroopan myydyin PHEV-malli vuosina 2021 ja 2022. Kuga Graphite Tech Edition -mallin hinta alkaa 50 653,53 eurosta. Hinnasto tiedotteen liitteenä.

Erikoismalli valmistetaan Fordin tehtaalla Valenciassa Espanjassa. Malli on nyt tilattavissa, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille kesäkuussa.

”Kuga on tärkeä osa mallistoamme ja tähän on monta syytä, muun muassa malliston laaja valikoima voimansiirtovaihtoehtoja, urheilullinen ulkonäkö ja huippuluokan ajo-ominaisuudet”, sanoo Jon Williams, General Manager, Ford Blue, Europe. ”Nyt siitä on saatavana entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto katumaastureiden ostajille, sillä uusi erikoismallimme tarjoaa vakiona näyttävää tyyliä ja suosituimmat kuljettajaa avustavat teknologiamme.”

Grey Matter -ulkoväri saatavana vain erikoismalliin

Harmaa on Euroopan suosituin uusien autojen värivaihtoehto, ja vuoden 2022 aikana Euroopassa myydyistä uusista autoista 27 prosenttia oli harmaita. Kuga Graphite Tech Edition -erikoismalliin saatavissa oleva Grey Matter -ulkoväri luo näyttävää kontrastia mallin monipuolaisille ja kiiltävän mustalla viimeistellyille 19 tuuman kevytmetallivanteille.

Urheilullisessa uudessa erikoismallissa on lisäksi vakiona ST-Line Design Pack -varustepaketti, joka sisältää suuren takaspoilerin ja punaiseksi maalatut jarrusatulat sekä kevytmetalliset polkimet ja kynnyslevyt. Malliin on mahdollisuus valita valinnaisvarusteena Black Package -varustepaketti, johon kuuluu musta katto, mustat sivupeilien kotelot, keulan tuuletusaukot ja takaspoileri. Tyyliä voi vielä täydentää valinnaisena saatavilla 20-tuumaisilla kiiltävän mustilla kevytmetallivanteilla.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät vakiona

Lähes puoleen vuonna 2022 myydyistä uusista Kuga-malleista tilattiin Driver Assistance Pack -varustepaketti, jonka myynti kasvoi edellisestä vuodesta 40 prosenttia. Varustepaketti on suunniteltu helpottamaan ajamista useiden kuljettajaa avustavien järjestelmien avulla. Järjestelmät voivat esimerkiksi pitää automaattisesti turvallisen välimatkan edessä ajavaan ajoneuvoon maantiellä, varoittaa kuljettajaa kuolleesta kulmasta tulevasta autosta, säätää ajoneuvon maksiminopeuden automaattisesti liikennerajoitusten mukaiseksi lukemalla liikennemerkkejä, mahdollistaa täysin automaattisen pysäköinnin ja paljon muuta.

Erikoismallissa on vakiovarusteena myös Technology Pack -varustepaketti, joka lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta. Pakettiin kuuluvat LED-ajovalot parantavat näkyvyyttä ja niiden häikäisemättömät kaukovalot eivät häiritse muita tienkäyttäjiä. Heijastusnäytöltä voi nähdä esimerkiksi ajonopeuden ja navigointiohjeet kääntämättä katsetta pois tiestä.

Kuga Driver Assistance PackEtukamera; Aktiivinen vakionopeudensäädin liikennemerkkien tunnistuksella; Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (BLIS); Älykäs nopeudenrajoitin (ISA); Kuljettajan vireystilan valvonta; Automaattinen pysäköintiavustin; Ovien reunasuojat
Kuga Technology PackMukautuvat LED-projektoriajovalot automaattisilla ja häikäisemättömillä kaukovaloilla; Heijastusnäyttö (HUD)

Ford Kuga Ladattava hybridi CO2päästöt 22-24 g/km WLTP, polttoaineen kulutus 0,9-1,3 l/100 km WLTP ja sähköinen toimintamatka 57-67 km WLTP.

CO2-päästöt ja polttoaineen kulutus voivat vaihdella eri markkinoilla saatavilla olevien malliversioiden mukaan.

WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

Lähde: Ford
Kuvat: Ford


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Helsingin vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan

Helsingin vuokra-asuntojen asuntomarkkinat ovat jo pitkään olleet kuumassa kysynnässä. Vuokra-asuntojen saatavuus on ollut rajallista, mikä on johtanut jatkuvaan vuokrien nousuun pääkaupungissa. Asuntotarjonnan niukkuus on yhä edelleen todellisuutta, ja asuntojen hakijoita on enemmän kuin tarjolla olevia asuntoja. Tämä kysynnän ylitarjonta johtaa vuokrien korkeampaan hintaan. Tutustu Vuokra-asunnot Helsinki aiheeseen.

Kuusen tuholaiset uhkaavat metsiä

Suomessa kuusen tuholaiset ovat merkittävä uhka metsien terveydelle ja taloudellisuudelle. Esimerkiksi kuusen runkokuoriaisista ja kuusenjuurikäävästä on tullut vakavia ongelmia metsänomistajille ja metsäteollisuudelle. Näiden tuholaislajien leviäminen on myös lisääntynyt ilmastonmuutoksen myötä. On tärkeää tunnistaa ja torjua näitä tuholaisia, jotta voidaan säilyttää metsien ekosysteemi ja taloudellinen merkitys.

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille.

Apple iPhone 12 ja sen mallit: Tehokkuutta ja innovaatiota älypuhelimiin

Apple iPhone 12 on yksi markkinoiden suosituimmista älypuhelimista. Sen julkaisun myötä Apple jatkaa perinteensä mukaista tyylikästä muotoilua ja tehokkaita ominaisuuksia. iPhone 12-sarja tarjoaa useita eri malleja, jotka sopivat eri käyttäjien tarpeisiin.

Apple iPhone 13 – Innovaatio, tyylikkyys ja teho yhdessä paketissa

Apple iPhone 13 Pro -älypuhelimessa on häkellyttävä 6,1” OLED-kosketusnäyttö 120 Hz virkistystaajuudella sekä tehokas 5G-yhteyksiä tukeva A15 Bionic -prosessori. Lisäksi laitteella on markkinoiden johtava IP68-vedenkestävyysluokitus.

Tehokas ja edullinen: Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13 tarjoaa vaikuttavia ominaisuuksia ja tyylikkään muotoilun kohtuuhintaan. Sen kompakti koko tekee siitä täydellisen valinnan niille, jotka haluavat tehokkaan älypuhelimen helposti mukaan otettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *