Volkswagen sähköistää Suomen – e-Golfin juhlamalliin 4 000 euron tuki

Volkswagen panostaa vahvasti sähköistymiseen ja vastaa nopeasti muuttuvien markkinoiden tilanteeseen. Volkswagen on tulevaisuudessa sähköisen autoilun suunnannäyttäjä. Volkswagen tekee myös aktiivisesti töitä sähköisen mallitarjonnan lisäämiseksi Suomessa.

Volkswagen tukee myös suomalaisia jalkapalloperheitä ja lanseeraa nyt Huuhkajien EM-kisapaikan kunniaksi kaksi täyssähköistä juhlamallia: Volkswagen e-Golf ja Volkswagen e-up!. Volkswagenin 4 000 euron juhlatuki on käytettävissä molempiin malleihin. Lisäksi käytettävissä on valtion 2 000 euron suuruinen hankintatuki (30.11.2021 saakka, ensirekisteröinti tehtynä).

Volkswagen e-Golf -juhlamallin alkaen hinta 29 089,89 euroa (voimassa uusiin asiakastilauksiin 20.11.2019 alkaen). Volkswagen e-Golfeja on saatavilla välittömästi toimitukseen (maassa olevat autot) ja myös uusia tuotantopaikkoja on saatu varattua hyvin.

Volkswagen e-Golf

Vuodesta 2014 saakka Volkswagen Golf on ollut Euroopan suosituin auto ja sen mallivalikoimassa on myös täyssähköauto – e-Golf. Volkswagen e-Golf on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen tuotantomalli kompaktissa kokoluokassa. Sen toinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 2017.

Nyt e-Golf tarjoaa toimintamatkaa noin 170–230 km (WLTP). Volkswagen e-Golfin myötä markkinoille tuli myös uusi litiumioniakku, jonka energiakapasiteetti on 35,8 kWh (bruttokapasiteetti). Akku voidaan ladata tunnissa käyttäen CCS-pikalatauslaitetta (DC, 40 kW). Mikäli lataus tapahtuu kotilatauspistokkeesta (AC, 7,2 kW) akku latautuu 100 % 5 tunnissa ja 20 minuutissa.

Volkswagen e-Golfin sähkömoottori kehittää 100 kW (136 hv) tehoa ja maksimivääntö on 290 Nm. Neliovinen e-Golf kiihtyy 0–100 km/h 9,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 150 km/h.

Volkswagen e-Golfin vakiovarusteita ovat mm. 8-tuumainen Discover Media radio- ja navigointijärjestelmä, led-ajovalot, mukautuva vakionopeudensäädin ACC, lämmitettävä tuulilasi ja lämpöpumppu, joka parantaa hyötysuhdetta säästäen virtaa ajamiseen ja pidentäen toimintamatkaa. e-Golfissa on myös sähköinen lämmitysyksikkö, joka lämmittää auton sisätiloja. Mikäli auto halutaan lämmittää sisältä samalla kun se on latauksessa, voidaan lämmitys ja ilmastointi aktivoida älypuhelimella We Connect -sovellusta käyttäen. Tällöin ei käytetä auton akkua vaan verkkovirtaa ja akun virta voidaan säästää ajamiseen.

Volkswagen e-Golf on saatavilla myös yksityisleasingilla, jolloin kuukausihinta alkaen on 374 €/kk (48 kk / 40 000 km), käsiraha 0 €. Yksityisleasingin esimerkkihinta sisältää kiinteän kuukausierän sopimuskauden ajan, toimituskulut, rahoituskustannukset, sopimuksen mukaiset ajokilometrit ja kesä- ja talvirenkaat vanteineen ja auto palautuu sopimuskauden jälkeen jälleenmyyjälle. 

Volkswagen e-up!

Uusiutunut Volkswagen e-up! tekee sähköautoilun mahdolliseksi. Hinta on mennyt alas mutta toimintamatka on kasvanut. Uuden akun johdosta toimintamatka on kasvanut jopa 260 kilometriin. Huolimatta pienestä koostaan Volkswagen e-up! on auto neljälle henkilölle, jotka matkustavat mukavasti niin etu- kuin takaistuimillakin. Se tarjoaa älykästä liikkumista ja ajonaikaista nollapäästöisyyttä.

Volkswagen e-up!:sta on nyt saatavilla rajoitettu juhlaerä ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille alkavat tammikuussa 2020. Volkswagen e-up! -juhlamallin hinnat alkavat 17 534,61 eurosta.  

Volkswagen e-up! yhdistää sähkömoottorin nollapäästöisyyden ja ajamisen hauskuuden. Volkswagen e-up! on kotonaan kaupungissa unohtamatta pidempiäkin matkoja. Uusiutuneen e-up!:n akkukapasiteetti on kasvanut 18,7 kWh:sta 32,3 kWh:n (nettokapasiteetti) tarjoten nyt jopa 260 km toimintamatkaa (WLTP). Sen keskimääräinen kulutus on noin 12,7 kWh/100 km, mikä tekee e-up!:sta täydellisen kumppanin kaupunkiin. Akun latausajat ovat myös lyhyet: akku latautuu 80 % saakka 60 minuutissa (40 kW, DC). Muuten, lataus voidaan ohjelmoida etukäteen käyttämällä älypuhelimen ”Maps+More”-sovellusta. 

Volkswagen e-up!:n sähkömoottori tuottaa 61 kW (83 hv) tehoa ja 212 Nm vääntöä. Sähkömoottori välittää väännön välittömästi käyttöön ja niinpä e-up! saavuttaa 0–100 km/h 11,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 130 km/h.

Volkswagen e-up!:n  vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 5”monitoiminäyttö, Radio Composition Phone (sis. 2 kaiutinta),”Maps+More”-älypuhelintelakka, automaattinen ilmastointi Climatronic, kaistanpitoavustin Lane Assist, liikennemerkkien tunnistus ja lämmitettävä tuulilasi. Volkswagen e-up!:n mukana tulee aina myös CCS pikalataus (DC 40 kW) ja Mode 3 -latauskaapeli julkisia latausasemia varten.

Volkswagen e-up! on saatavilla myös yksityisleasingilla, jolloin kuukausihinta alkaen on 214 €/kk (48 kk / 40 000 km), käsiraha 0 €. Yksityisleasingin esimerkkihinta sisältää kiinteän kuukausierän sopimuskauden ajan, toimituskulut, rahoituskustannukset, sopimuksen mukaiset ajokilometrit ja kesä- ja talvirenkaat vanteineen ja auto palautuu sopimuskauden jälkeen jälleenmyyjälle.

Volkswagen sähköistää Suomen

Suomessa Volkswagen on myynyt täyssähköautoja vuodesta 2014 asti. Volkswagenin täyssähköautomallistossa on tällä hetkellä pienemmän kokoluokan e-up! ja kompaktin kokoluokan e-Golf. Ensi vuonna mallistoon tulee Suomessakin huikean ennakkokiinnostuksen saanut täysin uusi MEB-alustarakenteeseen pohjautuva ID.3. Todisteena sitoutumisestaan Volkswagen esitteli Los Angelesin autonäyttelyssä tiistaina jälleen uuden täyssähköisen konseptiauton – ID. SPACE VIZZION – auton, joka yhdistää Gran Turismon dynamiikan ja SUV:n tilavuuden. Markkinoille auto on tulossa vuonna 2021.

Sähköautoilu tarvitsee myös infrastruktuuria. Suomessa julkisten latauspisteiden määrä onkin kasvanut tasaista vauhtia ja tässä Volkswagen on myös mukana. K-ryhmä rakentaa Suomeen koko maan kattavan yli 400 latauspistettä sisältävän K-Lataus-verkoston. Uuden K-Lataus-verkoston myötä julkisten pikalatauspisteiden määrä Suomessa kasvaa yli 50 % ja verkosto tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista.      

Paikallisten jälleenmyyjäliikkeiden Volkswagen e-up! ja e-Golf -mallien tutustumis- ja koeajomahdollisuuksissa, ota yhteys lähimpään Volkswagen-jälleenmyyjään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *