BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW painottaa Genevessä mallistonsa sähköistymistä ja esittelee kolme uutta ladattavaa 330e-sarjan hybridimallia. Myös M340d xDrive -malleihin tulee kevythybriditeknologiaa.

BMW kiihdyttää sähköistymistään edelleen. Tähän mennessä BMW on myynyt puoli miljoonaa täyssähkö- tai hybridiautoa, ja tavoitteena on myydä ensi vuoden loppuun mennessä miljoona autoa, joissa on sähköinen voimanlähde. Vuoteen 2030 mennessä BMW aikoo myydä vähintään puolet autoistaan sähköisinä.

BMW Group haluaa vastata yksilöllisen liikkumisen tarpeisiin entistä paremmin ympäri maailmaa ja tarjoaa laajan valikoiman teknologioita polttomoottoreista täyssähköön sekä erilaisia korimalleja, jotka antavat mahdollisuuden valita juuri omiin tarpeisiin sopivan mallin.

Kolme uutta ladattavaa hybridiä 330e-sarjaan

BMW täydentää mallistoaan keskikokoisten autojen premium-luokassa kolmella ladattavalla hybridillä: 330e Sedan xDrive, 330e Touring ja 330e xDrive Touring. Uuden BMW 330e:n eDrive-hybriditeknologia mahdollistaa alustavien tietojen mukaan jopa 68 kilometrin* toimintamatkan pelkän sähkön voimalla. Päästöt ovat pienimmillään vain 36 grammaa kilometrillä* ja kulutus 1,6 litraa sadalla kilometrillä*.

330e:ssa on yhteistehoa 185 kW/252 hv. Kaksilitrainen nelisylinterinen bensiinimoottori tarjoaa 135 kW/184 hv ja 8-vaihteiseen Steptronic-vaihteistoon integroitu sähkömoottori tuottaa 83 kW/113 hv. XtraBoost-toiminnolla on mahdollista saada 30 kW/40 hv tehoa lisää ja korottaa huipputehoa 215 kW:iin/292 hv:aan asti.

330e-mallin litiumioniakun kapasiteetti on 12 kWh. Hybridiakku latautuu normaalista pistorasiasta 80 % varaustasoon 4,2 tunnissa ja täyteen 5,7 tunnissa. Vastaavat luvut BMW i Wallboxia käyttäen ovat 2,4 ja 3,4 tuntia.

BMW M-autoihin kevythybriditekniikkaa

BMW 3-sarja täydentyy myös urheilullisilla, mutta silti energiatehokkailla M340d xDrive -malleilla, joista on tarjolla sekä Sedan että Touring. Automallin sielu rakentuu sen kolmelitraisen kuusisylinterisen dieselmoottorin ja kevythybriditekniikan ympärille. Dieselmoottorissa on tehoa ja vääntöä vaikuttavat 250 kW/340 hv ja 700 Nm. M340d xDrive Sedan kiihtyy nollasta sataan 4,6 sekunnissa ja Touring 4,8 sekunnissa.

Moottorin vaikuttavuutta lisää sen kanssa saumattomasti toimiva 48-volttinen kevythybriditekniikka, joka antaa vielä 8 kW:a/11 hv:aa lisää tehoa. Kevythybriditekniikka mahdollistaa entistäkin pehmeämmät liikkeellelähdöt sekä avustaa moottoria pysymään optimaalisella kierrosalueella, mikä pienentää polttoaineenkulutusta.

M340d:ssä on aina kahdeksanvaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto sekä älykäs xDrive-neliveto. Vakiovarusteisiin kuuluu myös M-tyyliin viritetty ohjaus, jousitus sekä tasauspyörästö.

BMW Groupin lehdistötilaisuus Geneven autonäyttelyssä tiistaina 3.3.2020 klo 8.15.

Lähde: MyNewsDesk

Lue myös diginyt.fi sivuston uutinen, jossa kirjoitetaan aiheesta WhatsApp-päivitys, WhatsApp lataus tai latauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *