Kia EV9 käy läpi viimeisiä testejä – uutuus julkaistaan keväällä 2023

Kia on julkaissut kuvia merkin tulevasta lippulaivasta viimeisissä testeissä. Keväällä 2023 esiteltävä Kia EV9 tulee edustamaan täyssähköisten SUV-mallien kärkeä, ja jatkaa Kian kasvua kestävän sähköisen liikkumisen kehittymisessä.

  • Kia seuraava sähköauto käy läpi viimeisiä teknisiä testejä
  • Kia EV9 esitellään vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä
  • Suunniteltu mullistamaan isojen täyssähköisten SUV-mallien markkinan
  • Tuleva lippulaivamalli on työnnetty rajoille monipuolisissa testiympäristöissä

44 kuukauden kehitystyön jälkeen Kia EV9 on parhaillaan käymässä läpi kattavaa testiohjelmaa Kian globaalissa tuotekehityskeskuksessa Namyangissa Koreassa. Kehitystyö on tähdännyt asettamaan uudet standardit isojen sähköisten SUV-autojen luokkaan niin tyylin, suorituskyvyn, sähköisen toimintamatkan, ajo-ominaisuuksien kuin myös käytettävyyden ja mukavuuden osalta.

Viimeisimmässä testivaiheessa EV9:n kyvyt työnnetään äärirajoille, ja varmistetaan auton luotettavuus myös äärimmäisissä olosuhteissa. Auton nelivetojärjestelmää testataan haastavissa mäkiolosuhteissa, erittäin epätasaisilla ajoalustoilla, sekä kahluutesteissä. Ajodynamiikkaa testataan myös korkean nopeuden käsittelykokeissa sekä liukasradoilla. Mukulakivitiellä koetellaan EV9:n mukavuutta sekä kokoonpanon laatua. Namyangin tuotekehityskeskuksessa tehtävien testien lisäksi Kia EV9 on käynyt läpi rankkoja testejä luonnollisissa ympäristöissä eri puolilla maailmaa.

Esimakua tulevasta lippulaivamallista saatiin ensimmäisen kerran Kia EV9 Conceptin muodossa loppuvuodesta 2021 Los Angelesin autonäyttelyssä. Valmistajan edistykselliselle vain sähköautoja varten kehitetylle E-GMP-pohjalevylle rakentuva EV9 tulee edustamaan sähköisten SUV-mallien huippua. Täysin uuden Kia EV9:n ensiesittely tapahtuu alkuvuodesta 2023.

Lähde: KIA


Nettiruudun sisällöstä löydät paljon luettavaa sarjoista leffoista

Nettiruutu.fi sivusto tarjoaa uutisia, arvosteluita ja paljon muuta leffoista ja sarjoista. Sivustolla pääset lukemaan esimerkiksi cmore , elisaviihde ja paljon muun tarjonnan uutisia. Lisää lyödät Nettiruutu.fi nettisivustolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *