Tulokas kiilasi suoraan kärkeen – Polestar 2 on TM Talvisähköauto 2022

Viime syksynä Suomessa myyntiin tullut Polestar 2 on voittanut arvostetun TM Talvisähköauto 2022 -tittelin. Viisi tähteä saavuttanut Polestar 2 sai täydet pisteet hallittavuudesta ja etenemiskyvystä, sekä erinomaisen arvosanan muun muassa talviajosta maantiellä ja sähkölämmittimistä. TM:n talvivertailu on maailman suurin ja perusteellisin talviolosuhteisiin keskittyvä puolueeton autovertailu.

Tekniikan Maailma testasi yli kuukauden kestävässä talviautovertailussaan suuriakkuisia nelivetoisia sähköautoja, jotka asettuivat 50 000–60 000 euron hintahaarukkaan. Viisiovinen ja viisipaikkainen fastback-malli Polestar 2, Polestarin ensimmäinen täyssähköauto, sai vertailussa yleisarvosanan 8,9. Polestarin lisäksi tänä vuonna vertailussa olivat mukana Mercedes-Benz EQA (yleisarvosana 8,8), Kia EV6 (8,2), Volkswagen ID.4 (8,0), Ford Mustang Mach-E (7,6) ja Tesla Model Y (7,3).

Polestar 2
Polestar 2

Vaativassa vertailussa käydään läpi muun muassa auton hallittavuutta ja ajettavuutta erilaisissa talviolosuhteissa, sekä lataamista, toimintamatkaa ja matkustamon lämpenemistä. Hallittavuudessa Polestar sai ainoana kilpailijana täydet pisteet ja vastaavasti erinomaisia arvosanoja muun muassa etenemiskyvystä, talviajosta maantiellä, lämmityslaitteista ja sähkölämmittimistä.

”Tekniikan maailman tekemä talvitesti on erittäin vaativa ja yksityiskohtainen, minkä takia voitto maistuu erityisen makealta”, kommentoi Polestar Finlandin toimitusjohtaja Tommi Luopajärvi. “Polestar testaa ja kehittää autojaan Arizonan paahtavasta helteestä Pohjois-Ruotsin pureviin pakkasiin ja tämä näkyy tuloksissa”.

Tekniikan Maailman mukaan hyvän talviauton kriteerit eivät muutu autotekniikan kehittyessä tai voimalinjan vaihtuessa polttomoottorista sähköautoon. Kuluttajat ovat tottuneet matkustamaan lämpöisessä ohjaamossa, saamaan ohjaukselta tiedon auton aikeista ja nauttimaan tienpinnan epätasaisuudet poistavasta alustasta. Polestarin intensiivinen talvitestausohjelma toteutetaan vuosittain napapiirin tuntumassa joulukuusta maaliskuuhun. Autoja testataan jopa 35 asteen pakkasessa.

“Polestarista huomaa, että kehitystyötä on tehty myös talviolosuhteissa. Voitto ei ollut iso yllätys, sillä samaa perusrakennetta käyttävä Volvo XC40 Recharge menestyi hyvin viimevuotisessa sähköautojen talvivertailussamme. TM:n talvivertailu on maailman suurin ja perusteellisin talviolosuhteisiin keskittyvä puolueeton autovertailu. Tänä vuonna teimme jo neljättä kertaa erillisen talvivertailun myös sähköautoille”, kertoo Tekniikan Maailman tuottaja Velimatti Honkanen.

Vertailu toteutettiin tammikuussa 2022. Lisää TM Talvisähköauto 2022 – vertailusta voi lukea täältä.

Lähde: Polestar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *