Volvo Carsin uusin täyssähköauto C40 Recharge saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen

Volvon uusin täyssähköauto C40 Recharge on lehdistön nähtävillä keskiviikkona 18.8. klo 10-18 Espoon Olarin Biliassa osoitteessa Olarinluoma 8, Espoo. Auto on nähtävillä vapaasti koko päivän ajan.

”C40 Recharge symboloi sähköistämisstrategiamme tulevaisuutta. Sähköisen crossover-mallin monipuolisuus yhdistettynä dynaamiseen muotoiluun ja moderniin teknologiaan edustavat autoilun halutuimpia ominaisuuksia ja tulevien malliemme ilmettä”, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Uuden mallin luominen tuttuja elementtejä hyödyntämällä näkyy monissa yksityiskohdissa. C40 Rechargen takaosa sulautuu matalampaan kattolinjaan, ja edessä on nähtävissä sähköisten Volvojen uusi ilme, joka sisältää pikseliteknologiaa käyttävät ajovalot.

C40 Rechargen sisätilat tarjoavat asiakkaille korkean istuma-asennon, jota useimmat Volvo -kuljettajat suosivat. Saatavilla on mallille yksilöllisiä väri- ja sisustavaihtoehtoja. C40 Recharge on ensimmäinen Volvo -malli, jossa ei ole käytetty lainkaan nahkaa.

XC40 Recharge -mallin tapaan C40 Recharge sisältää markkinoiden parhaimpiin kuuluvan tieto- ja viihdejärjestelmän, joka on kehitetty yhteistyössä Googlen kanssa ja joka perustuu Android-käyttöjärjestelmään. Se tarjoaa asiakkaiden käyttöön Googlen sovelluksia ja palveluja, kuten Google Maps, Google Assistant ja Google Play Kauppa.

Rajaton datapaketti mahdollistaa erinomaiset yhteystoiminnot, ja C40 Recharge vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä automaattisesti ja langattomasti. Tämän ansiosta autosta tulee ajan kuluessa entistä parempi.

Voimansiirto koostuu kahdesta sähkömoottorista, joista toinen on auton etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Ne saavat voimansa 78 kWh:n akusta, jonka voi pikaladata 80 prosenttiin noin 40 minuutissa. Auton arvioitu toimintamatka on noin 420 km, jonka odotetaan kasvavan ajan myötä ohjelmistopäivitysten ansiosta.

C40 Recharge -mallin tuotanto käynnistyy tänä syksynä, ja autoa valmistetaan XC40 Recharge -mallin rinnalla Volvon tehtaalla Belgian Gentissä. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vielä tämän vuoden puolella.

Volvon täyssähköautoja on rekisteröity Suomessa kuluvan vuoden aikana 348 kappaletta.

”Uusi malli on tärkeässä roolissa kaupallisessa strategiassamme ja uskomme sen vahvistavan sähköistä markkinaosuuttamme nopeasti”, sanoo Volvo Car Finlandin operatiivinen johtaja Jouni Jokinen.

Suomessa C40 -mallin myynti aloitetaan Recharge Twin Launch Edition -versiolla. Malliston hinta on alkaen 62 511 €. C40 Recharge -auton mukana tulee käytännöllinen huolenpitopaketti, joka sisältää huollot, takuun, tiepalvelun ja asiakkaan niin halutessa myös vakuutuksen ja kotilatauslaitteiston.

C40 Recharge on viimeisin osoitus Volvon sitoutumisesta nollapäästöihin. Autonvalmistaja tuo markkinoille tulevina vuosina useita sähköautoja, ja sen tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia kansainvälisestä myynnistä on lähtöisin täyssähköautoista. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on, että kaikki myytävät autot ovat täysin sähköisiä.

Volvo C40 Recharge kiertää Suomea 23.-28. elokuuta

Volvo C40 Recharge täyssähköauto kiertää Suomea viikolla 34. Auto pysähtyy ennakkoesittelyn merkeissä seuraavilla paikkakunnilla päivän ajaksi. Tervetuloa tutustumaan!

Ma 23.8. klo 9:00-18:00 Oulu Wetteri
Ti 24.8. klo 9:00-18:00 Jyväskylä Hämeen Autovaruste
Ke 25.8. klo 9:00-17:00 Lahti Autosalpa
To 26.8. klo 9:00-18:00 Tampere Käyttöauto
Pe 27.8. klo 9:00-18:00 Turku Keskusautohalli
La 28.8. klo 10:00-16:00 Espoo Bilia

Lähde: News Cisio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *