Huolehti autostasi – tässä 5 vinkkiä

Oletko miettinyt oikeasti, kuinka paljon käytät autoosi rahaa? Ja oletko miettinyt sitä, miten säilyttäisit parhaiten sen arvon, jotta sitten jälleenmyynti- tai autonvaihdon tullessa ajankohtaiseksi, sinulla olisi mahdollisimman arvokas vaihtotavara? Tosiasia nimittäin on, että maailmassa on vain muutama erikoisauto, joiden arvo vain nousee ostamisen jälkeen, mutta tavalliselle autolle se autoliikkeestä ulos ajaminen on se kaikista kallein kilometri, sillä silloin uudesta autosta tuleekin käytetty auto. Tässä seuraavassa käydään läpi pari itsestään selvää asiaa, joilla voit ainakin varmistaa tai parantaa oman autosi jälleenmyyntiarvoa.

1. Älä tupakoi autossa

Tupakan savu on yksi niistä auton pahimmista vihollisista. Tupakka nimittäin voi sekä värjätä autos sisustan, mutta myös tuoda autoon tupakalle ominaisen tuoksun, jota ei sitten ilman otsointia pois saakaan, ja mikäli autossa on poltettu vuosia, ei sekään auta. Jos itse olet tupakoitsija, viimeistään nyt kannattaa vaikka miettiä että Zonnic vai uudet nikotiinipussit, millä keinolla sitä pitäisi lähteä lopettamaan tupakointia! Tärkein syy on luonnollisesti oma terveytesi, mutta ei sekään haittaa tee, että säästät vähintään satoja euroja vuodessa ja rahaa myös autoasi vaihtaessa, jos lopetat aktiivisen tupakoinnin – samalla muuten loppuu läheistesi passiivinen tupakointi!

2. Pese autosi tarpeeksi usein

Niinpä, älä odota ettei naapurisi enää osaa sanoa, minkä värinen auto sinulla oikeasti on, vaan käytä autoasi pesussa riittävän usein – vähintään kerran kuukaudessa on ihan ok määrä. Autosi maalipinta nimittäin kiittää siitä, että siinä ei ole pinnassa kuukausien vanhaa likaa, joka esimerkiksi kesän auringonpaahteessa pääsisi oikein pinttymään maalipintaan ja viemään sitten talvella maalin mukanaan. Pitkään seissyt pinttynyt lika muodostaa karhean hunnun maalipinnalle, ja hiekanjyvineen se helposti rikkoo maalipinnan tai ainakin naarmuttaa sitä. Joissakin kaupungeissa on jopa tällaisia kuukausimaksullisia autopesuloita, joissa voit käydä automaatilla pesettämässä autosi vaikka joka päivä – ja kaikki sillä samalla kuukausimaksulla.

3. Huollata autoasi suunnitelmallisesti

Nykyaikaisten autojen huoltosuunnitelmat on tehty tehtaalla, jotta autosi huolleton ajaminen ja käyttäminen olisi optimaalista. Totta kai aina voi tapahtua vaikka mitä, mutta tehtaan insinöörit ovat laskeneet eri auton osille määräaikoja, koska ne kannattaisi vaihtaa. Osat siis eivät ole vielä siinä vaiheessa täysin käyttökelvottomia, eikä niitä olisi välttämätön pakko vaihtaa, mutta sillä varmistetaan autosi toiminta katkeamatta – toivottavasti. Jos sitten olet käyttänyt autoasi aktiivisesti suunnitelman mukaisissa huolloissa, on se myös raportoitu autosi historiaan ja sitä kautta automyyjän on huomattavasti helpompi myydä auto uudelle omistajalle.

4. Älä käytä autoasi varastona

Älä varastoi autoosi kaikkea mahdollista, sillä se on sama kuin kutsuisit varkaat rikkomaan autosi ikkunat. Auto on kuitenkin tarkoitettu liikkumiseen paikasta toiseen, ei tavaroiden varastoimiseen, ei edes pakettiautossa! Näihin nimittäin ei sitten se autovakuutuskaan oikein riitä, jos olet varastoinut omaisuuttasi autoon ja se varastetaan sieltä.

Älä myöskään anna koirasi olla vapaan auton takapenkillä…. tiedät itsekin mitä siitä seuraa, ja kuinka seuraavat autosi mahdolliset omistajat siitä miettivät.

5. Älä pidä autoasi ravintolana

Jos tykkäät ostaa takeaway ruokaa, niin älä ainakaan omassa autossasi sitä syö. Kaikki ruoan öljyt ja sokerit ovat autosi sisustan vihollisia ja syöt sitten kuinka varovaisesti tahansa, sitä öljyä ja muuta kyllä tarttuu sitten sormiesi välityksellä auton eri osiin – ja jää sinne, älä siis syö autossa!

Autosi arvo voi ostohetkellä olla kymmeniä tuhansia euroa, ja väärin sitä käyttämällä tai olemalla pitämättä autostasi huolta, voit oikeasti aikaansaada tuhansien eurojen tappiot itsellesi – kannattaa siis miettiä, mitä sillä autolla tekee, mitä siinä autossa tekee, ja kuinka siitä autosta pitää huolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *