Sähköautot testissä eri olosuhteissa

Sähköauto vs polttomoottori pakkasella

Sähköautoilu onnistuu pakkasessakin. Sähköauto on toimintavarma ja ajomatka lyhenee vain hieman. Sähköautot toimivat hyvin myös pakkasella. Niissä ei esimerkiksi ole juurikaan jähmettyviä nesteitä ja sähköautojen akustot antavat virtaa kylmässäkin.

Katso video alta miten testi pakkasella sujuu.

Sähköauton toimintasäde -15 pakkasella

Teknikens Världin mukaan testattujen autojen keskimääräinen toimintamatka jäi vähän kylmemmässä, –20 asteen pakkasessa, 60–65 prosenttiin WLTP:llä ilmoitetusta. Kialla ja Teslalla 60 prosenttia tarkoittaisi ilmoitetun reilun 500 kilometrin kantaman sijasta vähän päälle 300:aa kilometriä.

Sähköauton kulutus peräkärryn kanssa

Kuinka paljon sähköauton kulutukseen vaikuttaa, kun siihen on kytketty peräkärry. Katso testivideo alta.


Muuta luettavaa muualta

Suomalaiset ovat kahvikansaa, mutta tiesitkö tämän pikakahvista?

Pikakahvi oli luultavasti uusittu vuonna 1890 David Strang on Invercargill vuonna Uuden-Seelannin alle patentin numero 3518 . Se myytiin tuotenimellä Strang’s Coffee ja ilmoitti patentin ”kuiva ilma” -prosessille. Muista myös lukea luomukahvi aihe kapselikahvit.fi sivustolta.

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *