Kesällä matkailuautolla Suomen kattavasti – Housecar tarjoaa turvallisen palvelun

Suomalaisilla perheillä on keskimääräisesti entistä enemmän vapaa-aikaa. Samalla perheillä on myös keskimäärin entistä enemmän rahaa käytettävissä lomailuun. Kun tähän vielä otetaan huomioon, että lentomatkailu on koronan vuoksi vähentynyt huomattavasti, kotimaan matkailulla on hyvä näkymät. Sen lisäksi vielä ympäri Suomea on viimeisten vuosien aikana kehitelty paljon erilaisia matkailupalveluita, joten suomalaisittain maan sisälläkin on paljon nähtävää, ja sen nauttimiseen on nyt tullut myös uusi palvelu.

Ruotsalainen Housecar tulee matkailuajoneuvojen Airbnb-markkinoille – tarjoaa täysvakuutuksen vuokrauksen ajalle

Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Kaikenlainen kotimaanmatkailu on ollut kaikissa Pohjoismaissa kasvussa viimeiset vuodet. Kasvu ei selity ainoastaan ulkomaanmatkustamisen ongelmilla, vaan myös sillä että 2020-luvulla jokaisessa maassa on tavallaan entistä enemmän katsottavaa. Yksi syy tähän on EU-tuet, joiden avulla monet turistipaikat ovat voineet kehittää sekä palveluitaan että infraansa vastaamaan nykyaikaisen turistin toiveita ja odotuksia – tästä syystä voidaankin nykyään sanoa, että matkustat sitten Ruotissa, Norjassa tai Suomessa, saat entistä enemmän vastinetta matkabudjetillesi.

Matkailuauto, Housecar
Matkailuauto, Housecar

Housecar aloitti Ruotsissa kaksi vuotta sitten eli vuonna 2020, ja eteni nopeasti seuraavan vuonna Norjaan. Yrityksen erilainen toimintamalli, ja toimivat liiketoimintaprosessit ja palvelun toimivuus tekivät siitä nopeasti sekä Ruotsin että Norjan markkinajohtajan. Nyt vuonna 2022 on vuorossa eteneminen Suomeen ja kenties tuleeko seuraava alueellinen markkinajohtajuus Suomesta. Nuoria omistajia ajaa jakamistalous sekä siihen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet, ja nämä eivät ole vain ruotsalaisia tai norjalaisia ajatuksia, vaan ympäri Euroopan.

Matkailuajoneuvot seisovat ison osan vuodesta käyttämättöminä omistajien pihassa. Vuokraamalla niitä toisille yksityishenkilöille, saadaan autot ajoon ja omistajille tuottoa. Ja mitä enemmän autoja jaetaan, sitä vähemmän uusia autoja tarvitsee valmistaa.

Rickard Magnusson, Housecarin toimitusjohtaja ja yksi omistajista.

Yksi tilastollinen fakta tukee Housecarin etenemistä Suomessa, nimittäin viime vuonna Suomessa rekisteröitiin ennätysmäärä matkailuajoneuvoja, peräti 3209 (Lähde Matkailuajoneuvotuojat ry). Suosio ei näytä hiipuvan, vaikka hinnat ovat kallistuneet kymmeniä prosentteja. Potentiaalia vuokraukseen siis on. Ja matkailijoilla haluja vuokraukseen myös, sillä Googlen kautta tehdään sesonkiaikaan 60 000 hakua per kuukausi aiheen tiimoilta.

Tavoitteemme on, että omistaja vuokraa ajoneuvoaan muille mahdollisimman paljon silloin, kun ei itse sitä käytä. Samalla hän voi tienata jopa 1200 euroa viikossa,

Magnusson toteaa.

Jos aiemmin matkailuajoneuvon omistaja on pitänyt omistamaansa kulkuneuvoa suurimman osan vuodesta maksullisessa parkissa, on hänellä nyt Housecarin turvallisen palvelun kautta todellinen mahdollisuus ansaita siltä ajalta, kun ei itse käytä omistamaansa matkailuvälinettä. Vastaavanlainen ajattelu on jo varsin yleisesti käytössä ympäri Eurooppaan autojen suhteen, eli monissa varsinkin isoissa kaupungeissa asuvat ovat huomanneet oman auton turhaksi, mutta sen sijaan yhteiskäyttöauton olevan järkevä vaihtoehto.

Ajoneuvon vuokraus on tehty omistajalle ja vuokraajalle turvalliseksi

Oman ajoneuvon jakamiseen liittyy huoli sille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Housecar poistaa tämän huolen ottamalla ajoneuvoille täysvakuutuksen vakuutusyhtiönsä kautta. Tätä etua ei tarjoa kukaan muu toimija Suomessa. Lisäksi vuokraajalla on tukenaan 24/7 tiepalvelu.

Yritys myös tarkastaa ajoneuvon vuokraajan luottotiedot ennakkoon. Varauspyyntöä ei voi tehdä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Varauskalenteri taas säästää niin omistajan kuin varaajan aikaa, kun turhia kyselyjä jo varatuille ajoille ei tule.

Matkailutrendinä oman tilan tarve

Koronapandemian myötä muuttuneet matkailutrendit tukevat Housecarin visiota. Nyt kaivataan omaa tilaa, yksityistä liikkumista ja vapautta valita matkan aika, kesto ja suunta. Matkailuautoilu yhdistää kaikki nämä tarpeet. Autossa ollaan oman seurueen kesken ja matkalle poimitaan juuri ne kohteet, jotka itseä kiinnostavat ja joissa kokee olonsa hyväksi.

Ja koettavaa Pohjoismaissa riittää vaaramaisemista pittoreskeihin kylätunnelmiin.

Meidän kautta voi vuokrata matkailuajoneuvon myös Norjasta ja ajella vaikka suosituille vuonoille. Se on juuri nyt varsinkin monen nuoren matkailijan haave.

Magnusson toteaa

Housecar on matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen jakamisalusta, jonka kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata matkailuajoneuvoja toisilleen turvallisesti, helposti ja valmiiksi vakuutettuna. Housecarin verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä 600 erityylistä ja -tasoista matkailuautoa ja -vaunua. Suomessa Housecar lähtee hakemaan 400 auton valikoimaa.

Housecarin edut

  • Huoleton vuokraus ja matkailu: täysvakuutus autolle ja 24/7 tiepalvelu auton käyttäjälle.
  • Vuokraajan luottotietojen tarkastus: jos luottotiedot eivät ole kunnossa, varauspyyntöä ei voi tehdä.
  • Turvallinen maksaminen netissä.
  • Helppo varaaminen varauskalenterin avulla, säästää sekä omistajan että vuokraajan aikaa.
  • Suomenkielinen asiakaspalvelu.
  • Skandinavian laajin valikoima kaiken tasoisia matkailuautoja ja -vaunuja.

Eikä vain Suomessa

Suomesta on matkailuautolla helppo lähteä myös naapurimaakierrokselle, joko länteen Ruotsiin ja Norjan jylhille maisemille, tai sitten itään esimerkiksi ensin laivalla Tallinnaan ja siitä maa kerrallaan kohti Etelää. Omalla aikataululla, hyvällä autolla tai vaunulla eteneminen on aivan erilaista matkustamista kuin lentäminen. Ja kuten aiemmin tässä artikkelissa kerroimme, kaikissa Pohjoismaissa sekä Virossa olevat turistikohteet ovat tehneet laajojakin muutostöitä tarjotakseen entistä parempaa ja laajempaa palvelua matkustajillle ja vierailijoille.

Housecarin palvelu on vasta nyt tullut Suomeen, mutta Ruotsin ja Norjan kokomukset ovat osoittaneet tämän tyyppiselle palvelulle olevan selkeä tarve.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *