Ajotapa

Ajatko sinä oikein? Oletko ajatellut, että pelkästään auton tekninen ajaminen ja liikennemerkkien tietäminen ei välttämättä tarkoita, että ajat ”oikein”.

Nykyaikaiset autot sisältävät tekniikkaa, millä opastetaan kuskeja ajamaan paremmin eli kuluttamaan vähemmän. Mitä uudempi auto, sen enemmän kuskia avustavia sovelluksia ja laitteita autosta löytyy.

Dynamic Driving sivusto pitää ajankohtaista osiossaan myös näistä asioista välillä ääntä, eli kerromme miten pitäisi ajaa, jos haluaa säästää autoaan tai kuluttaa vähemmän.

Ennakoiva ajotapa

Yksi varmimmista tavoista vähentää sekä auton kulumista että polttoaineenkulutusta, on ennakoiva ajo. Ennakoivassa ajamisessa vain pitää muistaa välillä oikeasti testata jarruja kovemmassa jarrutuksessa. Muuten esimerkiksi hybriditekniikka ja ennakoiva ajo saattavat aiheuttaa jarruissa korroosiota, koska jarruja ei käytetä(!).

Liikenneturvalla on paljon hyviä testejä se artikkeleita liittyen ennakoivaan ajotapaan ja sen opetteluun.

Kiihdytysajoista ja nopeista autoista

Gripmonsters.fi sivusto oli alun perin voimannostoon liittyvä… me laajensimme sen gripin käsityksen myös autoiluun. Tervetuloa katsomaan mitä me ajattelemme pidosta.. eli gripistä.