Uusi Kia EV5 on suunniteltu vastaamaan modernien perheiden tarpeisiin

Kia laajentaa sähköautovalikoimaansa keskikokoisella EV5-mallilla. Uutuus vastaa etenkin perheiden tarpeisiin.

  • Kia EV5 perustuu sisarmalleista tutulle E-GPM-sähköautorakenteelle
  • Voimalinjaversiot vaihtelevat markkina-alueen mukaan
  • Uusi multimediajärjestelmä tarjoaa intuitiivisen käytettävyyden

Kia EV5 on merkin kolmas pelkästään sähköautoja varten suunnittelulle E-GMP-rakenteelle perustuva malli. Kian ”Oposites United” -suunnittelufilosofiaan perustuva muotoilu yhdistää ainutlaatuisen monipuolisuuden ja erinomaisen mukavuuden edistyneeseen tekniikkaan, dynaamiseen suorituskykyyn ja uraauurtavaan turvallisuuteen tarjoten ainutlaatuisen vaihtoehdon luokassaan.

Tärkeä osa kasvavaa sähköautovalikoimaa

EV5 tulee olemaan tärkeä malli monella markkinalla. Auton tuotantoa tulee olemaan sekä Kiinassa että Koreassa. Kiinan markkinoilla EV5 tulee olemaan saatavilla kahdella akkukoolla sekä kaksi- että nelivetoisena.

Perusmallin akkukapasiteetti on 64 kWh ja moottori tarjoaa tehoa 160 kW. CLTC- standardin (Combined Charging and Load Cycle) mukaisen toimintamatkan odotetaan olevan 530 kilometriä. Isompi akku tarjoaa kapasiteettia 88 kWh ja moottorin teho on sama 160 kW. Tällä yhdistelmällä pyritään saavuttamaan 720 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. Isompi akkuversio tulee tarjolle myös nelivetoisena AWD-mallina, jolloin kokonaistehoksi kirjataan 230 kW. Etumoottori tarjoaa 160 kW ja takamoottori 70 kW. Nelivetoversion toimintamatka yhdellä latauksella CLTC-standardin mukaan asettunee 650 kilometriin. Pikalatauksella akun lataus välillä 30–80 % tapahtuu 27 minuutissa.

Korean osalta EV5-mallin kaikki versiot ovat vielä kehityksen alla ja muutokset ovat mahdollisia. Perusmallin akun kapasiteetti tulee olemaan 58 kWh ja etumoottorin teho 160 kW. Isompi akku on kapasiteetiltaan 81 kWh ja teholukema etuvetoversiossa sama kuin pieniakkuisessa. Nelivetoversiossa takamoottori tarjoaa tehoa 70 kW ja yhteistehoksi kirjataan 225 kW. Toimintamatkan ilmoitetaan markkina-alueittain.

Kia EV5:n akun suunnittelussa on huomioitu toimivuus neljän eri vuodenajan olosuhteissa; myös erittäin kuumissa ja kylmissä olosuhteissa. Edistyksellinen lämpöpumppujärjestelmä, joka on EV6:sta tuttu ominaisuus, löytyy myös EV5:stä. Järjestelmä säätää akun lämpötilaa, mikä varmistaa tasaisen suorituskyvyn ulkoisista olosuhteista riippumatta.

”Sähköautojen markkinat ovat laajentumassa ”early-adopter”-käyttäjistä suuremmille massoille. Tiennäyttäjänä tässä sähköisessä muutoksessa olemme nopeasti laajentaneet sähköautojemme valikoimaamme EV6:n ja EV9:n ulkopuolelle kattamaan kompakteja ja keskikokoisia malleja, kuten EV5. Meidän kilpailukykyinen ja kasvava sähköautovalikoimamme nopeuttaa sähköautojen suosion kasvua ja tarjoaa kuluttajille enemmän valinnanvaraa”, toteaa globaalin liiketoiminnan suunnitteluosaston johtaja Spencer Cho.

”Kia EV5 ei ole vain uusi lisäys nopeasti laajenevaan sähköautovalikoimaamme, vaan myös ruumiillistuma siitä, kuinka vauhditamme sähköautojen vallankumousta. Meille se on täydellinen esitys sekä tulevasta sähköautostrategiastamme että sitoutumisestamme nopeuttaa maailmanlaajuista siirtymistä sähköautoihin.”

EV5 tulee saataville myös GT-versiona, joka tulee olemaan keskittyneempi sekä suorituskykyyn että ajettavuuteen. Lisätietoja EV5 GT -mallista kerrotaan myöhemmin.

Moderni multimediajärjestelmä

Kia EV5:n tilava, valoisa ja raikas ohjaamo on varustettu huippuluokan multimedia- ja liitettävyysteknologialla, joka parantaa mukavuutta jokaisella matkalla. Se myös mahdollistaa matkustajien turvallisen yhteyden digitaaliseen maailmaan matkustaessaan.

EV5 on varustettu nykyaikaisella Navigation Cockpit -multimediajärjestelmällä, joka myös tukee ohjelmistopäivityksiä langattomasti. Kuljettajan edessä on panoraamanäyttö, joka yhdistää 12,3-tuumaisen mittariston, 12,3-tuumaisen multimediajärjestelmän näytön sekä 5-tuumaisen ilmastointinäytön. Nämä tarjoavat kuljettajalle kattavasti kaiken olennaisen tiedon ajon aikana.

Täysin uuden käyttöliittymän helppokäyttöiset valikot parantavat etenkin sähköautokohtaisten toimintojen käytettävyyttä ja antavat kuljettajille mahdollisuuden tarkkailla helposti esimerkiksi toimintamatkaa ja akun varaustilaa. Kuljettajan ympäristöä voi täydentää lisävarusteena saatavalla tuulilasinäytöllä (Head Up Display).

Matkustamossa fyysiset painikkeet on haluttu pitää minimissä. Multimedianäytön alapuolelta löytyvät kuitenkin olennaiset pikavalintapainikkeet, multimediajärjestelmän päävirta sekä ilmastoinnin säätöpainikkeet.

Kolmialueinen ilmastointijärjestelmä mahdollistaa kuljettajan, etumatkustajan ja toisen rivin matkustajien yksilöllisen lämpötilan valinnan. Erillinen jälkipuhallusominaisuus vähentää ilmastointilaitteen hajuja ja varmistaa miellyttävän matkustamoympäristön kaikille matkustajille.

Turvallisuus ja mukavuus

Matkustajien turvallisuudesta pitää huolen jäykkä ja optimoitu korirakenne, minkä lisäksi EV5 on varustettu yhteensä seitsemällä turvatyynyllä. Ajamisen turvallisuudesta huolehtivat uusimmat kuljettaa avustavat aktiiviset järjestelmät kuten moottoritieajoavustin, joka säilyttää etäisyyden edellä ajavaan, pitää auton omalla kaistallaan ja pystyy tekemään myös kaistanvaihdot itsenäisesti.

Kia Digital Key 2 -älyavaimella käyttäjä voi aktivoida auton älykkään etäpysäköintiavustimen (RSPA 2). Tämän tekniikan ansiosta EV5 voi pysäköidä itsensä ilman kuljettajan toimintaa, olipa hän sisällä autossa, tai ulkona auton vieressä.

EV5 on varustettu Kian tuoreiden sähköautojen tavoin V2L-toiminnolla (Vehicle-to-Load), jolla saa virtaa auton akusta mihin tahansa sähkölaitteeseen. Lisäksi EV5 tulee tukemaan myös V2G-toiminnallisuutta, minkä avulla auto on mahdollista kytkeä osaksi sähköverkkoa tätä ominaisuutta tukevilla markkina-alueilla.

Markkina-aluekohtaisia lisätietoja uutuusmallista julkaistaan myöhemmin.


Muuta mielenkiintosita luettavaa muualta:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liitty

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *