CUPRA Leonille täydet viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustesteissä

  • CUPRA Leonin molemmat sekä polttomoottori- että ladattava hybridiversio ovat saavuttaneet huippuarvosanan
  • CUPRA Leonin menestys turvallisuustesteissä on jatkoa CUPRA Formentorin viidelle tähdelle, jotka se saavutti aikaisemmin tänä vuonna

CUPRA Leon vahvistaa brändin omistautumista ja tavoitetta valmistaa suorituskykyisiä ja omalla DNA:lla varustettuja autoja mutta myös turvallisia autoja. Brändin huippusuorituskykyinen kompaktin kokoluokan automalli on viimeisin, joka on saavuttanut täydet viisi tähteä yhä vaativimmissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä.

CUPRA Leon liittyy CUPRA Formentorin lailla viisi tähteä saaneiden mallien joukkoon. CUPRA Formentor oli brändin ensimmäinen malli, joka saavutti huippuarvosanan Euro NCAP:n uudistetuissa turvallisuustesteissä.

”CUPRA jatkaa suorituskykyisten mutta myös turvallisten autojen valmistusta. CUPRA Formentor saavutti huippuarvosanat aikaisemmin tänä vuonna ja nyt oli CUPRA Leonin vuoro,” sanoi CUPRAn ja SEATin tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Werner Tietz.

Turvallisuus ennen kaikkea

CUPRA Leon yhdistää turvallisuus- ja mukavuusteknologiat, jotka käyttävät erilaisilta sensoreilta ja järjestelmiltä saatavaa tietoa, jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa ja miellyttävää mutta myös turvallista. Samalla täytetään myös Euro NCAP –turvallisuustestien vaatimukset.

Näihin järjestelmiin kuuluvat mm. automaattinen hätäjarrutus, liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-avustin, kaukovaloavustin ja ennakoiva turvajärjestelmä Pre-Crash Assist. Tämän lisäksi CUPRA Leonissa on seitsemän turvatyynyä, joista yksi on täysin uusi – vakiovarusteinen keskiturvatyyny – se estää mahdollista pääkontaktia kuljettajan ja etuistuimen matkustajan välillä esimerkiksi sivutörmäystilanteessa. Lisäksi järjestelmät kuten Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä jalankulkijan ja polkupyöräilijän tunnistuksella, hätätilanteen ohjaus- ja risteysavustin, kaistanpitoavustin sekä hätäpuhelu tekevät CUPRA Leonista yhden turvallisimmista autoista markkinoilla.

CUPRA Leonin molemmat sekä polttomoottori- että ladattava hybridiversio saivat Euro NCAP -turvallisuustesteissä huippuarvosanat: aikuismatkustajien turvallisuus 91%, lapsimatkustajien turvallisuus 88%, muiden tiellä liikkujien turvallisuus 71% ja kuljettajaa avustavat järjestelmät 80%.

CUPRA Leon liittyy CUPRA Formentorin tavoin huippuarvosanan saavuttaneiden mallien joukkoon. Tulos tuo esiin CUPRAn panostuksen turvallisuuteen vaikuttaviin järjestelmiin, sillä turvallisuustestejä tekevä organisaatio arvioi testimetodeja kahden vuoden välein ja viime vuonna tehdyt muutokset ovat tehneet testeistä yhä vaativampia ja perusteellisempia.  

Lähde: News Cision

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä.  Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Kun kaikki liikuntasuoritteet ovat kalenterissa, ja oma talous tsekattu kuntoon, on aika tarkistaa auto syksyn kelejä varten, onhan renkaat kunnossa? Syksyn tullessa pitää koiranomistajienkin muistaa pari tärkeätä asiaa koiran kanssa ulkoillessa metsässä. Syksyn tullessa aurinkoiset päivät alkavat hetkellisesti ainakin vähentyä ja syksyn sateet tulevat, silloin voi välillä myös oma työmotivaatio laskea, mutta onneksi voi omalla ajattelulla löytää työmotivaation uudelleen. Toisaalta taas yrittäjät voivat syksyllä miettiä uutta ilmettä oman yrityksen ilmeeseen talvikautta ajatellen, sillä on taloudellinen tilanne maailmalla mikä tahansa, elämä ja liiketoiminta jatkuu kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *