Nissan julkistaa täysin uuden sähköauton saapuvan Eurooppaan

Muistatko vielä vanhan legendaarisen Nissan Micran? Tiesit tai et, niin nyt Nissan Micralle on löytynyt uusi seuraaja. Kyseessä on siis täyssähköinen malli, joka on micra-kokoluokan malli.

Nissan Micran seuraaja

Uusi auto tulee ikonisen Nissan Micran seuraajaksi Nissan-mallistoon ja se on suunniteltu valmistettavaksi Renault ElectriCityssä Ranskassa.

Nissanin Ambition 2030 -vison mukaisesti Eurooppa on jo avainasemassa autoilun sähköistyksessä. Pian Euroopan markkinoille saapuu uusia Nissan ajoneuvoja ja teknologioita. Näistä esimerkkeinä uusi Nissan ARIYA, uusi EV-crossover sekä uuteen Qashqaihin sekä X-Trailiin saataville tuleva ainutlaatuinen e-POWER-teknologia.

Täysähköinen kokoluokan malli

Täysin uusi täyssähköinen Micra-kokoluokan malli vahvistaa tätä tulevaa valikoimaa entisestään. Julkistettu malli on valmistettu  allianssin kompaktille CMF B-EV -perusrakenteelle. Tämä perusrakenne mahdollistaa sen, että kukin merkki voi yhteisestä perusrakenteesta huolimatta säilyttää tuotteidensa ainutlaatuisen tyylin, kuten uuden Nissan-mallin ensimmäisistä kuvista voimme päätellä.

Nissanin suunittelema ja Renaultin valmistama

”Tämä täysin uusi malli on Nissanin suunnittelema, ja Renaultin valmistama uudelle yhteiselle perusrakenteellemme, mikä maksimoi Alliansn osaamisen hyödyntämisen säilyttäen samalla Nissanille tunnistettavan muotokielen”, sanoi Nissan COO Ashwani Gupta.

”Tämä on loistava esimerkki allianssin ”älykkään eriyttämisen” lähestymistavasta. Olen varma, että tämä uusi malli, joka on seuraaja ikoniselle Micrallemme, lisää Eurooppalaisten asiakkaidemme mielenkiitoa Nissania kohtaan.

Tuleva kompakti sähköauto julkistettiin osana Alliance 2030 -strategiaa, Renaultin, Nissanin ja Mitsubishi Motorsin julkistamaa yhteistä suunnitelmaa, joka keskittyy täyssähköautoihin ja liikkumisen yhteyspalveluihin.

Uusi sähköauto täydentää Renaultin Ranskassa valmistamien Nissan-mallien valikoimaa. Näihin kuuluu Nissanin pakettiautot, mukaanluikien uusi Nissan Townstar, joka on seuraaja uraauurtavalle e-NV200 täyssähköiselle pakettiautolle.

Lähde: News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *