Kuudennen sukupolven Opel Corsasta täyssähköversio

Täyssähköisen Opel Corsa-e:n kuvat on julkistettu. Uutuuden toimintamatka on 330 km (WLTP1) ja siinä on tehoa 136hv (100kW). Corsa-e:ssä on myös kovasti kiitellyt IntelliLux LED® Matrix -valot – ensimmäistä kertaa pienten autojen segmentissä.

2019 Opel Corsa-e

Vuonna 1982 markkinoille tullutta Corsaa on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 13,6 miljoonaa kappaletta. Nyt julkistetun kuudennen sukupolven valikoimaan kuuluu täyssähkömalli Corsa-e, jonka toimintamatka on 330 km (WLTP[1], alustavien mittausten mukaan).

136 hevosvoimaa ja 330 kilometrin1 toimintamatka 

Opel on valmistanut autoja jo 120 vuoden ajan. Merkin tavoitteena on aina ollut tuoda viimeisin teknologia mahdollisimman monen autonostajan ulottuville. Viisipaikkaisen täyssähkö-Corsan 50 kW:n akulla on kahdeksan vuoden takuu ja akun voi ladata pikalatauspisteessä 80 prosenttiin 30 minuutissa. Varaustilan voi tarkistaa kätevästi ”MyOpel”-sovelluksen avulla ja näin ollen optimoida muun muassa latausajankohtaa ja kustannuksia.

Ajotiloja on kolme – normaali, Eco ja Sport. Sport-ajotilassa Corsa-e vastaa kaasuun herkemmin. Eco-tila puolestaan pidentää toimintamatkaa ajomukavuudesta tinkimättä. 136-hevosvoimaisen moottorin ja 260 Nm:n välittömän väännön ansiosta Corsa-e on ketterä ja nopeasti reagoiva. Corsa-e kiihtyy nollasta 50km/h nopeuteen vain 2,8 sekunnissa ja nollasta 100 km/h nopeuteen 8,1 sekunnissa.

Dynaamisesti muotoiltu Corsa-e on 4,06 m pitkä ja ketterä, viisipaikkainen perheauto. Coupemainen katto on 48 mm edeltävää mallia matalammalla, mutta pääntilasta ei sisätiloissa ole tarvinnut tinkiä. Kuljettaja istuu 28 mm aiempaa matalammalla. Auton matala painopiste tekee käsiteltävyydestä helpompaa ja hauskempaa. Sisätilat ovat nykyaikaiset ja mittaristot täysin digitaaliset. Halutessaan Corsa-e:hen voi valita nahkaistuimet.

IntelliLux LED® Matrix -valot ja katvealueen varoitin

Corsa-e:ssä on useita teknologioita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka ovat yleensä suurempien kokoluokkien autoissa. Opel esittelee IntelliLux LED Matrix -valot ns. pienten autojen segmentissä ensimmäistä kertaa. Uusimman sukupolven korkearesoluutiokameran kontrolloimat kahdeksan LED-elementtiä sopeuttavat jatkuvasti valoja vallitsevien olosuhteiden ja ympäristön mukaan. Uusi etukamera lukee liikennemerkkien lisäksi myös LED-kylttejä. Kulloinkin vallitseva nopeusrajoitus on nähtävissä kuljettajan näytöllä. Tutkaan perustuva mukautuva vakionopeudensäädin esitellään Corsassa ensimmäistä kertaa. Myös katvealueenvaroitin ja erilaiset pysäköintiavustimet kuuluvat uuden Corsan varustevalikoimaan.

Corsassa on 7-tuumainen värikosketusnäyttö Multimedia Navi -järjestelmällä tai 10-tuumainen näyttö Multimedia Navi Pro -järjestelmällä sekä Opel Connect -telematiikkapalvelu. Live Navigation -toiminto kertoo reaaliaikaista tietoa liikenteestä. Lisäksi autolla on suora yhteys tiepalveluun ja hätäpuhelumahdollisuus

Opel-malliston varustelu uudistuu täysin ja takuu pitenee 3 vuoteen

Opel on juuri uudistanut mallistonsa Suomessa ja tuonut suosituimpien malliensa vakiovarusteluun uusia, ainutlaatuisia ominaisuuksia. Muun muassa Astra-, Insignia-, ja Grandland X -mallistoissa on jatkossa kolme uutta, ainutlaatuisen kattavaa varustetasoa – Comfort, Innovation Plus ja Executive. Esimerkiksi Astra- ja Insignia-malleissa Innovation Plus -varustetaso sisältää näiden mallien segmentissä ainutlaatuisen edistykselliset LED Matrix -ajovalot. 

Opel on samalla pidentänyt henkilöautomalliston takuun kahdesta vuodesta kolmeen. Kilometrirajoituksena uudessa kolmen vuoden takuussa on 90 000 km.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *