Polestar jatkaa autojen digitalisoimista Android R -ohjelmistopäivityksellä

Polestar jatkaa kehittyneiden digitaalisten toimintojen toimittamista Polestar 2 -auton omistajille uusimmalla päivityksellä, joka tuo Android R -version Android Automotive OS -tieto- ja viihdejärjestelmään. Uusi ohjelmistopäivitys valmistelee myös sovellusten ja toimintojen parantamismahdollisuuksia tulevaisuuden varalle, ja se julkaistaan asiakkaille asteittain vuoden 2022 huhtikuun alusta lähtien.

P2.0-ohjelmistopäivitys on viimeisin versio jatkuvissa OTA (Over-the-Air) -ohjelmistojulkaisuissa. Ohjelmiston parannukset latautuvat ja asentuvat autoon langattomasti kuljettajan hyväksyessä ja käynnistäessä päivityksen. Niiden ansiosta autoon voidaan lisätä vaivattomasti uusia toimintoja, yksilöllisiä ratkaisuja ja jopa suorituskykyä.

Polestar 2:n lanseerauksen jälkeen vuoden 2022 maaliskuun loppuun mennessä on julkaistu 10 suurta ohjelmistopäivitystä ja lähes sata parannusta. Tämä tarkoittaa keskimäärin yhtä suurta päivitystä 7 viikon välein.

Uusimpia esimerkkejä langattomien ohjelmistopäivitysten tuomista parannuksista ovat voimansiirron optimoinnit, latausaikojen ajastustoiminto, Polestarin digitaaliseen avaimeen liittyvät parannukset, toimintamatkaa parantava Eco-ilmastointitila sekä akun optimointi matkustamon esilämmityksessä tai -viilennyksessä.

Polestar 2:n asiakkaat ovat ottaneet innolla vastaan päivitysten tarjoamat hyödyt, sillä yli 90 % kaikista Polestar 2:n omistajista asentaa päivitykset.

”Autojemme ohjelmistoteknologian ei pitäisi poiketa juurikaan siitä, miten uusimmat ohjelmistot julkaistaan älypuhelimissa jokapäiväisessä elämässä”, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath. “OTA-päivitysten myötä asiakkaamme saavat autoihinsa jatkuvia parannuksia ilman, että he joutuvat käymään korjaamolla. Myönteinen palaute on erittäin rohkaisevaa, ja OTA-päivitysten asennusmäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Tarjoamme uusia parannuksia autoihimme jatkossakin.”

Nelivetoisille Polestar 2 Long Range Dual motor -malleille julkistettiin myyntiin suorituskykyä parantava ohjelmistopäivitys valituilla markkinoilla vuoden 2021 marraskuussa. Nyt päivitys on Suomessa saatavilla yksityisasiakkaiden lisäksi myös yritysasiakkaille. Suorituskykyä parantava päivitys tarjoaa terävämmän ajokokemuksen sekä lisää tehoa ja vääntöä. Kaksimoottorisen voimansiirron teho kasvoi 350 kW:iin ja vääntö 680 Nm:iin. Kiihtyvyys 0–100 km/h lyheni 4,4 sekuntiin ja auton yleinen reaktiivisuus terävöityi entisestään.

Polestar haluaa vuoden 2022 aikana esitellä myönteisen asiakaspalautteen pohjalta lisää sovelluksia, kuten Journey Login, joka julkaistiin helmikuussa 2022. Sovelluksen avulla Polestar 2:n kuljettajat voivat viedä ajopäiväkirjansa tietokoneeseen tai älylaitteeseen. Toiminnosta on hyötyä erityisesti kuljettajille, jotka laskuttavat työssään matkakuluja. Journey Log -sovellus on tällä hetkellä saatavilla Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ruotsissa ja Australiassa, ja se julkaistaan vähitellen kaikilla markkinoilla, joilla Google Play -kauppa on toiminnassa.

Polestar 2 -malleihin julkaistiin vuoden 2021 aikana valikoima tieto- ja viihdetoimintoja. Näistä Vivaldi-selain, VideoPlayer ja A Better Route Planner -reittisuunnittelija olivat asiakkaiden keskuudessa kaikkein suosituimpia. Kutakin niistä on ladattu yli 12 000 kertaa vuoden 2022 maaliskuun loppuun mennessä. Polestar tekee myös jatkossa yhteistyötä sellaisten kumppanien ja kehittäjien kanssa, jotka käyttävät Android Automotive OS -järjestelmää.

Lähde: Polestar 

Muuta luettavaa muualta

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *