Subaru Corporation ja SoftBank Corp. aloittavat autonomisen ajamisen tutkimusyhteistyön

Subaru Corporation ja SoftBank Corp. aloittavat tutkimustyön automaattisen ajoavustajan ja automatisoidun ajonhallinnan toiminnoista 5G -verkkoa ja Cellular V2X -viestintäjärjestelmää hyödyntäen. Tutkimusta varten yritykset rakentavat autoihin viestintäympäristön, jota testataan automatisoiduilla ajoneuvoilla Subarun testikeskuksessa Bifukassa Japanissa.

Subarun toimitusjohtaja Tomomi Nakamura ja SoftBank Corp. toimitusjohtaja Ken Miyauchi allekirjoittivat sopimuksen yhtiöiden yhteisestä tutkimusprojektista, jossa yhtiöt selvittävät autonomisen ajamisen mahdollisuuksia viidennen sukupolven (5G) matkaviestinjärjestelmän ja mobiiliverkkoihin suunnitellun V2X 1 (C-V2X) -viestintäjärjestelmän avulla.

Subarun tavoite on eliminoida Subaru-autoissa liikennekuolemat nollaan vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen päästäkseen Subaru ja SoftBank kehittävät edelleen Subarun edistyksellistä EyeSight -turvallisuustekniikkaa.

SoftBank Corp. jatkaa eri palveluratkaisujen tutkimus- ja kehitystyötä uusien kokemusten ja arvojen tuottamiseksi. Osana yhteistyötä yhtiö tutkii liikkuvuutta palveluna (MaaS) ja suorittaa käytännön koeajoja autoilla, joissa hyödynnetään 5G-järjestelmiä ja muuta huipputeknologiaa.

Yritykset toteuttavat jo tulevan talven aikana yhteistyössä liikkuvan 5G-laitteen, joka kattaa korkealaatuisen 5G -peiton Subarun Bifukan testi- ja kehityskeskuksessa Japanissa. Valmistelut 5G-yhteyksien muodostamiselle testiautojen ja testialueen asemien välille sekä alueella liikkuvien ajoneuvojen välille ja automatisoituun ajonhallintaan liittyvän tekniikan todentamista varten, ovat  käynnistetty.

Lähde: MyNewsDesk


Tutustu myös ihmessä samalla CarBabesin kotisivujen aiheisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *