Uudelle BMW 3-sarjalle täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä

Viimeisimmän sukupolven BMW 3-sarja palkittiin parhaimmilla pisteillä Euro NCAP -törmäystestissä. 3-sarja sai parhaat pisteet aikuismatkustajan turvallisuudesta keskikokoisten autojen luokassa.

Uudistunut BMW 3-sarja asettaa uudet standardit ajodynamiikalle, ulkomuodolle ja edistykselliselle tekniikalle. Nyt BMW 3-sarjan Sedan ja BMW 3-sarjan Touring edustavat luokkansa huippua myös turvallisuudessa. Viiden tähden yleisarvosanan lisäksi 3-sarja sai uudistuneen ja erityisen vaativan törmäystestin kaikkien aikojen parhaat pisteet aikuismatkustajan turvallisuudesta keskikokoisten autojen luokassa.

3-sarjalle annettiin kehuja myös lapsimatkustajan turvallisuudesta. ISOFIX-lastenistuimen kiinnitys uloimmille takaistuimille varmistaa myös lasten turvallisuuden. Kuusi- ja kymmenvuotiaankokoisiin testinukkeihin kohdistui hyvin kohtuullinen määrä voimaa keula- ja sivutörmäyksissä. Uusi 3-sarja sai 23,8 pistettä maksimipisteiden ollessa 24.

Aikuismatkustaja on suojattu loukkaantumiselta istuimen asennosta ja matkustajan pituudesta riippumatta. Pisteitä annettiin 97/100. Erinomaiset pisteet annettiin myös jalankulkijoiden turvallisuudesta sekä auton vakiovarustuksen turvavarusteista.

Viiden tähden tulos kertoo auton viimeistellystä turvallisuuskonseptista, joka huomioi sekä korirakenteet että turvavarusteet. Matkustajan puristusriski on minimoitu korin tarkkaan suunnitelluilla isoja kuormia kestävillä rakenteilla, jotka varmistavat matkustajalle riittävät tilat kaikenlaisissa törmäystilanteissa. Alumiinista ja teräksestä valmistettu kori osoitti poikkeuksellisen kestävyytensä keulatörmäyksessä, sivutörmäyksessä sekä tolppaan sivuittain törmättäessä.

Keulatörmäyksessä voimat ohjataan lattian, kyljen, katon ja tulipellin rakenteisiin, jotta iskun voimat jakautuvat mahdollisimman laajalle alueelle ja säilyttävät matkustustilan turvallisesti muodossaan. Vahvistetut kylkirakenteet, B-pilari, helmarakenteet ja ovet sekä jämäkkä istuimien poikittaispalkki suojaavat matkustajia sivuttaistörmäyksessä. Istuimet on suunniteltu niin, että niskan vaurioitumisen riski peräänajotilanteessa on mahdollisimman pieni. Vahvistetut pilarit ja katto varmistavat, että matkustamo pysyy muodossaan, jos auto pyörähtää katon kautta ympäri.

BMW 3-sarjan monipuolisia turvavarusteita ohjaa keskitetty turvanhallintajärjestelmä, joka mahdollistaa turvavarusteiden saumattoman toiminnan yhtenä kokonaisuutena. Auton turvavyönkiristimet aktivoituvat yhdessä turvatyynyjen kanssa auton jokaisella penkillä törmäyksen luonteen ja vakavuuden huomioiden.

Jalankulkijoiden turvallisuus 3-sarjassa on huomioitu tarkoin muotoilluilla ja pehmeillä keulan rakenteilla. Autossa on myös aktiivinen konepelti, joka nousee räjähdepanosten avulla takareunastaan ylös, kun anturit havaitsevat törmäyksen jalankulkijaan. Tämä luo joustavan alustan, joka pehmentää iskua merkittävästi.

Vakiovarusteiset monipuoliset turvallisuusvarusteet vaikuttivat viiden tähden arvosanaan. Törmäyksen ja jalankulkijan tunnistustoiminto esti törmäyksen kaikissa testitilanteissa ja ansaitsi testissä täydet pisteet. Active Guard -järjestelmään sisältyy lisäksi kaistaltapoistumisvaroitin sekä nopeusrajoitus- ja ohituskieltonäyttö. Vakiovarusteisiin kuuluu myös muun muassa dynaaminen ajovakauden valvonta DSC.

Lähde: MyNewsDesk


Klassikko autojen aiheisiin pääset lukemaan classic wheels -sivustolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *