Volkswagen hallitsi täyssähköautomarkkinaa vuonna 2021

  • Volkswagen täyssähköautojen markkinajohtaja Suomessa vuonna 2021 – osuus täyssähköautorekisteröinneistä 23,7 %
  • Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröitiin yhteensä 2 411 kappaletta
  • ID.4 oli 1428 autolla rekisteröidyin täyssähköautomalli Suomessa
  • Volkswagen Suomen toiseksi eniten rekisteröity automerkki 10 081 kappaleella, joka vastaa 10,5 % markkinaosuutta

Volkswagen oli Suomen eniten rekisteröity täyssähköautomerkki Suomessa vuonna 2021 ja toiseksi ostetuin henkilöautomerkki. Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröitiin 2 411 kappaletta markkinaosuuden ollessa 23,7 %. Tällä osuudella Volkswagen oli selkeä markkinajohtaja Suomen täyssähköautomarkkinalla vuonna 2021. Uusia Volkswagen-henkilöautoja rekisteröitiin 10 081 kappaletta markkinaosuuden ollessa 10,5 % (ilman matkailuautoja).

”Vuonna 2021 koko autoala kamppaili sekä koronapandemian että maailmanlaajuisen komponenttipulan vaikutusten keskellä. Volkswagen selvisi kuitenkin vuodesta erittäin hyvin. Volkswagenin täyssähköautomallisto nousi suomalaisten suosikiksi ja perinteisempien polttomoottorimallien kysyntä pysyi hyvänä. Vuoteen 2022 lähdemme luottavaisin mielin, sillä mallistomme kasvaa jälleen uusilla täyssähköautomalleilla. Volkswagen ID.5 ja ID.5 GTX saapuvat Suomeen ja erityisen innolla odotan uuden täyssähköautokonseptin ID.BUZZ:n saapumista markkinoille”, kertoo K-Auton Volkswagen-henkilöautoista vastaava vt. johtaja Kari-Mikael Järvenpää.

Volkswagenin suosituin malli vuonna 2021 oli edellisvuosien tapaan Volkswagen Golf 1 790 (17,8 % osuus koko Volkswagen-mallistosta) rekisteröidyllä autolla. Toisena Volkswagen ID.4 täyssähköauto 1 428 (14,2 %) rekisteröidyllä autolla ja kolmantena Volkswagenin suosittu SUV-malli Tiguan 1 379 (13,7 %) rekisteröidyllä autolla. Pienemmän kokoluokan Volkswagen Polo sijoittui neljänneksi 1 205 (12,0 %) rekisteröidyllä autolla.

Vuoden 2021 aikana Volkswagenin pienemmän kokoluokan mallisto uudistui ja markkinoille tulivat modernisoitu Volkswagen Polo ja täysin uusi malli Volkswagen Taigo. Myös Volkswagen T-Roc -malliversiot esiteltiin uudelleenpäivitettyinä ja ne saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2022. Näiden mallien kohdalla ei ole odotettavissa myöskään toimitusviivästyksiä ja autojen saatavuus on hyvä.

Volkswagenin täyssähköautomallistossa vuoden suosituin malli oli ”Vuoden Autoksi Maailmassa 2021” valittu SUV-malli Volkswagen ID.4 1428 rekisteröinnillä ja muita Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröitiin vuonna 2021 seuraavasti: ID.3 746 kpl ja e-up! 237 kpl.

Koko Volkswagen-malliston rekisteröinneistä vuonna 2021 bensiiniautoja oli 61,7 %, täyssähköautoja 23,9 %, dieselautoja 13,6 % ja kaasuautoja 0,8 %. Ladattavien hybridien osuus Volkswagenin rekisteröinneistä oli 12,0 %. Automaattivaihteisten autojen osuus oli 86,7 % ja manuaalivaihteisia autoja rekisteröitiin 13,3 %.

Lähde: dun&bradstreet / MyNewsDesk

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *