Yksi istuin sai huippuarvosanat Autoliiton turvaistuintestissä

Kevään turvaistuintestissä arvioitiin yhteensä 32 lastenistuinta. Neljä istuinta sai heikon kokonaisarvosanan, mutta yleisesti ottaen tulokset olivat hyviä. Yksi istuin ylsi varsin harvinaiseen erinomaiseen yleisarvosanaan.

Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyössä toteuttamassa turvaistuintestissä tutkittiin yhteensä 32 erikokoisille lapsille tarkoitettua turvaistuinta. Istuimista 21 sai kokonaisarvosanan hyvä ja kuuden istuimen arvosanaksi tuli tyydyttävä.

Cybex Anoris T i-Size sai testissä kokonaisarvosanan erinomainen. Kokonaisarvosana muodostuu muun muassa etu- ja sivutörmäystesteistä ja käytettävyyskokeista. Istuimella on tyyppihyväksyntä 76–115 cm:n pituisille lapsille. Istuimen erikoisuutena on siihen integroitu turvatyyny, joka auttaa suojaamaan lasta erinomaisesti törmäyksessä.

Anoris T i-Size sai etutörmäystestissä erinomaisen arvosanan ainoana istuimena, jossa lapsi matkustaa kasvot menosuuntaan. Onnettomuustilanteessa turvatyyny täyttää tyhjän tilan lapsen vartalon ja istuimen turvapalkin välillä sekä estää lapsen päätä retkahtamasta eteenpäin. Tämän ansiosta istuin suojaa lapsen päätä, niskaa ja rintakehää etutörmäyksessä yhtä hyvin kuin hyvät selkä menosuuntaan asennettavat istuimet. Cybexin uutuusistuin sai erinomaisen arvosanan myös sivutörmäystestissä, minkä lisäksi istuinta on helppo käyttää.

Testin toisesta ääripäästä löytyi neljä istuinta, joiden hankkimista testaajat eivät suosittele. Lionelo Antoon RWF, Walser Kids Experts Noemi ja Urban Kanga Uptown Model TV107 -istuinten päälliskankaista löydettiin liikaa palonestoaineita, mikä jo sellaisenaan johti heikkoon yleisarvosanaan. Tämän lisäksi Urban Kanga ei läpäissyt sivutörmäystestiä. Myös Kinderkraft Comfort Up -istuin reputti sivutörmäystestin, koska kuljetettaessa isompia lapsia istuimen selkänoja pitää ottaa irti, jolloin istuin ei suojaa lasta millään tavalla sivutörmäyksessä.

Video: Cybex Anoris T i-Size etutörmäystestissä

www.autoliitto.fi/turvaistuintesti

Lähteet: ePressi / Autoliitto


Muuta luettavaa muualta

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *