Uudelle Subaru Foresterille korkein NCAP-luokitus koskaan

Subaru rakentaa maailman turvallisimmat autot. Nyt tuo tavoite on saavutettu jo kahdella eri mallilla, kun uusi Forester keräsi Japanin NCAP -kolaritestistä kaikkien aikojen korkeimman arvosanan (96,5 pistettä) ja Grand Prix-palkinnon. Sama palkinto myönnettiin viime vuonna Subaru Impreza/XV -mallille.

Uusi Subaru Forester sai 96,5 pistettä JNCAP 2018-2019 -kolaritestissä, joka on nykyisen laskentamenetelmän mukaan korkein koskaan saavutettu pistemäärä.

Japanin NCAP:n lisäksi sekä uusi Forester että viime vuonna esitellyt XV- ja Impreza -mallit saavuttivat Yhdysvalloissa IIHS:n Top Safety Pick + -luokituksen, mikä tarkoittaa, että kyseiset autot ovat oman luokkansa turvallisimpia automalleja.

Uusi Subaru Forester perustuu Subarun Global -perusrakenteeseen ja auto on varustettu vakiona maailman johtavalla kuljettajaa avustavalla EyeSight -järjestelmällä. EyeSightin käyttöönoton jälkeen Subaru on onnistunut vähentämään 84 prosentilla onnettomuuksia verrattuna autoihin, joilta vastaava järjestelmä puuttuu.

Subarun tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä yksikään ihminen ei menehdy tai loukkaannu vakavasti Subarussa. Tavoite ei koske ainoastaan kuljettajia ja matkustajia vaan myös suojaamattomia tienkäyttäjiä, kuten jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Uuden Subaru Forester e-Boxer-malliston ensiesittely Suomessa tapahtuu joulukuussa. Malliston ennakkomyynti on jo käynnissä. Subaru Forester e-Boxer malliston hinnat alkavat 44 393 eurosta.

Katso hienoja kuvia naisista ja autoista carbebes.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *