MINI julkistaa tulevaisuuden haasteisiin vastaavan BIG LOVE -strategiansa

MINI julkistaa uuden BIG LOVE -strategiansa vastatakseen vastuullisuuden, monimuotoisuuden ja sosiaaliseen vastuun, digitalisaation ja innovoinnin sekä brändin kehittämisen haasteisiin. MINI tarjoaa ratkaisun liikkuvuuteen, energiansäästöön ja ilmastonsuojeluun.

MINI tuli markkinoille Suezin öljykriisin aikaan kompaktina ja taloudellisena vaihtoehtona neljän ihmisen ja heidän tavaroidensa kuljettamiseen. Sen jälkeen kuluneiden 20 vuoden aikana MINI on tuonut näitä samoja suunnitteluperiaatteita pienikokoisten autojen premiumluokkaan. Vastuullisuus, monimuotoisuus ja innovaation henki ovat brändin vahvuuksia.

– MINIn halu haastaa vakiintunut ajattelu on ollut brändin määrittävä tekijä alusta alkaen. Sähköistymisen lisäksi uudet kohderyhmät ja markkina-alueet ovat keskeinen tekijä tulevaisuudellemme, sanoo MINIn johtaja Bernd Körber.

MINI on vastuullisen kuljettajan valinta. Osana BMW:tä sen vastuullisuustavoitteet ylittävät Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet. MINI on valmis EU:n Fit for 55 -ohjelmaan, joka pyrkii vähentämään uusien autojen hiilidioksidipäästöjä 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. MINI-mallisto sähköistyy täysin 2030-luvun alkupuolella. BMW:n tavoitteena on alentaa ajoneuvokohtaisia hiilidioksidipäästöjä 40 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 tasosta. Tavoitteena on alentaa myös toimittajaverkoston hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

BMW ja MINI aikovat vähentää jokaisen ajoneuvon tuotannossa syntyvän hiilidioksidin määrää 80 prosentilla myös vuoden 2030 jälkeen. Tällöin BMW kiristää aiempia tuotannon päästötavoitteitaan edelleen. Jo nyt esimerkiksi Oxfordin tuotantolaitoksen katolla on yksi Ison-Britannian suurimpia aurinkovoimaloita, joka tuottaa kolme megawattia sähköä vuodessa.

MINI esittelee vuonna 2023 Countrymanin hybridiseuraajan, joka on ensimmäinen Saksassa Leipzigin-tehtaalla valmistettava MINI-malli. Kaikkien muiden mallien tuotanto jatkuu Oxfordissa, ja Iso-Britannia on jatkossakin MINIn koti. Tuotanto käynnistyy myös Kiinassa vuonna 2023, kun uusi sähköautojen tuotantolaitos valmistuu.

MINI lisää jatkossa kierrätysmateriaalien käyttöä. Se on esitellyt tätä Urbanaut-visiossaan, jossa auton sisätiloissa ei ole ollenkaan nahkaa tai kromia. Esimerkiksi ohjauspyörän pinnassa ja lattialla on korkkipinnoite, ja ajoneuvossa on neulottuja irrotettavia tekstiilisuojia.

MINI luo uusia konsepteja kaupunkimaisten alueiden liikkuvuuteen, kestävämpiä teknologiaratkaisuja sekä digitaalisia palveluja, jotka sujuvoittavat elämää kaupungeissa.

MINI yhdistää ajamisen ilon ja digitaalisen elämäntyylin. MINI haluaa olla edelläkävijä älypuhelimen sovellusten ja ajoneuvon näyttöjen ja hallintalaitteiden yhdistämisessä. Sovellusten käyttämisen autossa pitäisi olla mahdollisimman sulavaa. Myös ajoneuvon tilasta saa reaaliaikaista tietoa MINI-sovelluksen avulla. Sovellus auttaa myös sopimaan yhteisen ajoneuvon käyttämisestä. Muut käyttäjät voivat pyytää ajoneuvon omistajalta käyttöä tiettyyn aikaan, ja jos omistaja suostuu pyyntöön, auton saa avattua, käynnistettyä ja lukittua suoraan puhelimesta.

MINI kehittää myös uudenlaista tulevaisuuden ajoneuvoa, jonka luovia ratkaisuja se esitteli aiemmin Urbanaut-visiossaan. Asiakkaat kaipaavat tilaa, mukavuutta ja muunneltavuutta. Urbanaut-visiossa ajoneuvon sisätilat muuntuvat eri ’hetkiin’ eli käyttötapoihin, jotka tekevät autosta paljon muutakin kuin perinteisen kulkuvälineen.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *